WILD CORDYCEPS (in 90% wild amazonas chocolate) 50g - Naive

Pravý divoký celistvý cordyceps sinensis v 90% kraftové čokoládě Naive z divokých Amazonas bobů. Superpotravina ze světa Tradiční Čínské Medicíny i sféry ultra - vytrvalosti a sportu

1 499 Kč 1 303,48 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1485
WILD CORDYCEPS (in 90% wild amazonas chocolate) 50g - Naive
naive chocolate cordyceps 90%
ADAM RAW Extra

Detailní popis produktu

Pravý Himálajský divoký cordyceps sinensis v nejkvalitnější 90% čokoládě z divokých amazonas bobů od Naive! Kompletně "wild harvest" produkt řemeslné, ruční výroby z Litvy. Oslazeno pouze surovým medem a kapkou čisté energie - glukózy (celkově do pouhých 5g cukrů na tabulku).

1 celá tabulka obsahuje neuvěřitelné 2g! (4% celé hmotnosti) pravého divokého cordycepsu sinensis z bhútánu ve formě 1,7g mletého prášku z celých kusů jakosti C až A+ (ve struktuře uvnitř čokolády), to je pro představu neuvěřitelná dávka 7! kapslí produktu https://www.adamraw.cz/wildbhutancordyceps-cps/ a dále pak cca 0,3-0,4g velikého (Super A grade) celistvého kusu shora na tabulce jako viditelný topping - super A jakost je druhá nejvyšší (po Super A+) na světě a jedná se tak o jedny z největších světových exemplářů letošní divoké sklizně v Bhútánu (viz níže).

Zdroj divokých kakaových bobů v této tabulce - region Amazonas, rodiště kakaa, je rozsáhlá oblast v srdci Jižní Ameriky, zasazená mezi povodím Orinoka a Amazonky. Kakao z této oblasti je s nádhernou vůní a jemnou, lahodnou chutí jedním z nejvzácnějších a právem je považováno za "créme de la créme" jemné přirozeně "smetanové" chuti kakaa! Genetika divoce rostoucího kakaa není zcela určena - pravděpodobně divoké amazonské forastero. Tóny jsou smetanové, zemité, intenzivní a oříškové. Dochuť dlouhotrvající 8+ minut.

Použitou surovinu v této čokoládě (podobně jako pravý divoký ženšen) na Východě po tisíce let vyhledávali ti nejvýše postavení a vzájemně si ji mezi sebou elita darovala jako velmi cenný a uznávaný dar (protože tam, kde jsou neomezené statky získává největší váhu osobní zdraví). Na západě je běžné při významné příležitosti darovat např. drahý alkohol či šperk, na Východě však dělá největší dojem právě legendární divoký cordyceps či ženšen a jeho umístění do nejkvalitnější ultra-vysokoprocentní řemeslné bean-to-bar čokolády bez cukru od Naive je velmi unikátní počin mistra Domantase Užpalise z Litvy.

 Divoký cordyceps - Originální legenda a unikum Tradiční Tibetské a Čínské Medicíny i sféry vytrvalosti ve vrcholovém sportu.

Toto je pravý divoký cordyceps sinensis (celistvý), okem hledaný a na kolenou ručně sbíraný v mimořádně vysokých nadmořských výškách Himalájí Bhútánského království registrovanými místními komunitami vesničanů a nomádů. Každá sklizeň (omezená pouze na 3-4 týdny v roce) podléhá striktní inspekci a certifikacím a je autorizovaná královskou vládou Bhútánu. Jedná se o ohrožený druh unikátní cizopasné houby vč. napadeného těla jejího hostitele (zj. ghost moth housenky) po přirozené metamorfóze v horské minerální půdě ze 4 až 5 tisíc m. nad mořem - silně regulované přírodní bohatství vysokých Himalájí, které v této pravé celistvé a divoké podobě dnes již dosahuje třetinové až trojnásobné ceny zlata (dle jakosti a lokality sběru) a stalo se tak ruku v ruce se svou tisíceletí uznávanou legendou jednou z nejhodnotnějších potravinových komodit současnosti.

Přestože legislativa EU nedovoluje vytvořit popis potenciálu plnohodnotným a uvést žádná (ani referencemi doložená) zdravotní tvrzení, tak níže naleznete maximální informační zázemí této konkrétní tonické byliny tradiční čínské medicíny, která je natolik významná a cenná, že se předpokládá maximální osobní vynaložení vlastních sil každého potenciálního konzumenta k dohledání všech nejdůležitějších 3500+ studiemi i rukopisy prastarých textů východního bylinkářství doložených vlastností. 

Upozornění:
Tento vysoce regulovaný přírodní produkt prošel inspekcí BAFRA, kontrolou MoAF a kompletním exportním procesem v Bhútánu pro výhradního distributora (www.AdamRaw.cz). Všechny informace a překlady čínských prací v tomto článku související se starými texty a příběhy TČM a TTM jsou pouze sdíleným osobním názorem pana Adama Raw.

HMOTNOST: 50 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Amazonie
SLOŽENÍ: Divoké Amazonské kakao, surový med, čistá glukóza, divoký cordyceps sinensis (mletý) 3,4%, divoký cordyceps sinensis (celistvý) 0,6%.. Obsah kakaové sušiny min. 90 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2460 kJ/589 kcal
Tuky 40,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24 g
Sacharidy 40 g (větší část jako vláknina)
z toho cukry 10 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 42mg

Aroma profil/tóny - smetanové, zemité, intenzivní, oříškové

Odrůda kakaa: divoké amazonské forastero

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. 

Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to Vám chci osobně poděkovat. “ 

Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toť vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.