Amedei

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

 

90% Toscano Black Amedei
Tip
79 Kč
Skladem

90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je i při vysokých procentech velmi krémová a lahodná.

Kód: 1447
TB1hlehyz39YK4jSZPcXXXrUFXa
Novinka Tip
169 Kč
Skladem

63% prémiová čokoláda s broskvemi a meruňkami.

Kód: 290
cioccolato fondente con mandorle
Novinka Tip
169 Kč
Skladem

Prémiová extra tmavá čokoláda 63% s nejlepšími mandlemi odrůdy PAT Avola.

Kód: 291
70% Toscano Black Amedei
169 Kč
Skladem

70% prémiová čokoláda Aroma profil: NÁZNAKY TABÁKU, OPÉKANÉHO SLADU A CEDROVÉHO DŘEVA.

Kód: 297
80% Toscano Black - Amedei
169 Kč
Skladem

80% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska

Kód: 1185
90% Toscano Black Amedei
169 Kč
Skladem

90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je i při vysokých procentech velmi krémová a lahodná.

Kód: 298
Toscano Brown Amedei 50g
169 Kč
Skladem

Toscano Latte. Prémiová čokoláda s jemnou vůní smetany, vanilky a medu z dílny italských mistrů čokolády Amedei v Toskánsku.

Kód: 294
Toscano White Amedei 50g
169 Kč
Skladem

Prémiová čokoláda s tóny medu, vanilky a čerstvého mléka od Amedei z Toskánska.

Kód: 299
cioccolato al latte con nocciole
Novinka Tip
169 Kč
Skladem

Toscano Nocciola. Mléčná prémiová čokoláda s lískovými oříšky odrůdy „Tonda Gentile Trilobata“ od Amedei z Toskánska.

Kód: 293
cioccolato bianco con pistacchi
Novinka Tip
169 Kč
Skladem

Prémiová bílá čokoláda s praženými pistáciovými oříšky od Amedei z Toskánska.

Kód: 292
carousel mobile red 2 300x272
Novinka
169 Kč
Skladem

Prémiová čokoláda s červeným ovocem od Amedei z Toskánska.

Kód: 289
toscano nut brown
Tip
169 Kč
Skladem

Prémiová čokoláda s jemnými lískovými ořechy IGP Piedmont. Nugátový výtvor od Amedei z Toskánska.  Aroma profil: NÁZNAKY OPEČENÉHO LÍSKOVÉHO OŘECHU A ČERSTVÉHO...

Kód: 296
Nahoru
Další produkty
40 položek celkem

Stránka 1 z 4 - 40 položek celkem