Bonnat
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Stephane Bonnat - špička mezi čokolatiéry. Čokoládový čaroděj. Neodhalený alchymista. Znalost a vášeň pro čokoládu zdědil po pradědech, co zažehli pod kotlem tajemné výroby čokolády už před 250 lety. Čokoládu dodnes vaří napůl moderně a napůl za pomoci starých krámů po těch pradědech. Nikdo neví, jak to ten chlap dělá. Vloudit do čokolády třeba chuť slunce, svůdnost černošky, spektrum duhy..
Bonnat má obaly s poněkud prehistorickým soft-warem co se designu týče - člověk uchopí produkt a neví, co je firma, co je jméno, co je odrůda, co je šotek tiskárny a co ťapka sudičky. V možnostech dnešní grafiky je pan mistr trošku archivní typ. Čokolády Bonnat nelze kupovat "povrchovýma očima“, jak se dnes kupuje takřka vše. Když sáhnete po Bonnat čokoládě, dokazujete hlubší znalost kvality a smysl pro zatím neviditelné kouzlo pod obalem.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem