Chocolat Madagascar

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

bila45chm
159 Kč
Momentálně nedostupné

Bílá čokoláda 45% s  2,25x více kakaa a o 73 % méně přidaného cukru, než má tento typ tabulek čokolád podle EU standardů obsahovat. 

Kód: 1236
80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 85g
159 Kč
Momentálně nedostupné

Akční cena, minimální trvanlivost 6.6.2023 Luxusní 80% tmavá mléčná čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná bronzem a 2 hvězdami great taste.

Kód: 1224
85 dark 6
175 Kč
Skladem

BIO 85% čokoládová tabulka z Madagascaru. Oceněna bronzem a stříbrem. 

Kód: 1227
madagaskar1001
189 Kč
Momentálně nedostupné

BIO 100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Oceněná stříbrem.

Kód: 567
madagascar milk
189 Kč
Momentálně nedostupné

BIO 50% mléčná čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná zlatem.

Kód: 570
100% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (bez přísad) 85g
199 Kč
Skladem

100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Mava plantáž.

Kód: 2098
75% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (3 hvězdy great taste) 85g
199 Kč
Skladem

Grandiózní 75% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná unikátními 3 hvězdami prestižní Great taste a stříbrem z AoC.

Kód: 1233
85% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA 85g
199 Kč
Momentálně nedostupné

Luxusní 85% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná stříbrem.

Kód: 1221
100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g
235 Kč
Skladem

Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ambohimena, Mava Estate, Sambirano.

Kód: 1239
100% Chocolat Madagascar MALIOLIO (bez přísad) 75g
235 Kč
Skladem

Stříbrem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Maliolio, Mava Estate, Sambirano.

Kód: 1230
100% Chocolat Madagascar OTTANGE (bez přísad) 75g
235 Kč
Skladem

Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ottange, Mava Estate, Sambirano.

Kód: 1218
100% RAW Chocolat Madagascar MAVA (bez přísad) 75g
235 Kč
Skladem

100% a RAW čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Mava plantáž.

Kód: 2101
Nahoru
Další produkty
17 položek celkem

Stránka 1 z 2 - 17 položek celkem