Martin Mayer

Webová stránka značky: Martin Mayer

Zur Startseite wechseln

Nápad Martina Mayera vyrábět nyní čokoládu z bobů nebyl překvapením. Je to člověk, který chce přijít věcem na kloub. Potřebné know-how získal během svého vzdělání v oboru cukrář a při práci v renomovaných podnicích jako šéfcukrář.

Martin Mayer jako gurmán vždy hledá neobvyklé nebo zapomenuté chutě. Jeho tvůrčí talent je důležitou součástí úspěchu jeho čokoládové manufaktury.

PŘÍMÝ ZDROJ

Přímým získáváním kakaových bobů si transparentně zajišťujeme dodávky kakaa prvotřídní kvality. Spolupracujeme přímo s pěstiteli kakaa a odpovědnými vývozci po celém světě, abychom trvale zaručili dodávky kakaových bobů nejvyšší kvality. Společně se snažíme vytvořit transparentní dodavatelský řetězec, který maximalizuje hodnotu pro zemědělce a má udržitelný dopad na pozitivní rozvoj zemí původu.

Naše práce se vyznačuje přímou vazbou na zdroj surovin. Zpracováváme ovoce z vlastních sadů a udržujeme úzké kontakty s družstvy v zemích původu kakaa.

VYRÁBÍME ČOKOLÁDU
Pokud stejně jako my získáváte suroviny z bezprostředního okolí manufaktury, nemůžete se spokojit s pouhým nákupem čokolády. Chceme se přiblížit duši čokolády, abychom zachovali chuť vynikajících kakaových bobů až do hotové tabulky. Proto si čokoládu vyrábíme sami. Boby jsou ručně sbírané a šetrně pražené. Až do okamžiku, kdy se rozvine jejich maximální aroma. Od té doby musíme být trpěliví. Naše čokolády single origin se melou nejméně 96 hodin - ano, celé čtyři dny - tradičním způsobem na žulových kamenech.


Mletí kakaových bobů na kameni je pravděpodobně nejoriginálnější způsob výroby čokolády. Domorodí obyvatelé Latinské Ameriky melou kakaové boby s kořením v tzv. molinos již po staletí. Pokračujeme v této staré tradici a používáme kamenný mlýn, ve kterém se čokoláda jemně mele pomocí dvou těžkých žulových válců. Po dobu 96 hodin se může optimálně rozvinout aroma: sníží se rušivé kyseliny a třísloviny a vytvoří se jemná struktura. Tímto způsobem se získá jemná, nepříliš hořká čokoláda.

Pro náplň našich čokolád a pralinek používáme nejraději staré odrůdy ovoce ze sadů nebo divoký sběr z Hausruckviertelu. U jablek se jedná o odrůdy Brünnerling, Weberbartl a Cox Orange. Naším "favoritem" mezi hruškami je Landlbirne s výraznou trpkou chutí. Hodnota potraviny roste se znalostí jejího původu. Některé odrůdy ovoce dokonce pocházejí z naší vlastní zahrady v Aistersheimu. Regionálnost dělá z našich čokolád něco jedinečného. Blízkost našich dodavatelů zaručuje krátké přepravní trasy a ovoce se nemusí složitě balit. Zpracováním starých odrůd ovoce se podporuje jejich zachování a dlouhodobě se pozitivně ovlivňuje krajina.

CHRISTMAS martin mayer 55%
Novinka Tip
139 Kč
Skladem

Hořká mléčná čokoláda se sušenkami Speculatius - 55 % kakaa.

Kód: 1554
BRÜNNERLING Martin Mayer 70%
Novinka Tip
149 Kč
Skladem

Oceněná zlatem - Hořká čokoláda s jableky odrůdy "Brünnerling" - 70 % obsahu kakaa. 

Kód: 1536
2 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem