Weiss
Všechno začalo v roce 1882, kdy Eugène Weiss, mladý cukrář z Alsaska, otevřel svůj butik v Saint-Etienne, centru cukrovinek. Ve 20. letech 20. století bylo toto město domovem asi 25 čokoládoven, které vyráběly více než 10% veškeré čokolády ve Francii. Jak popsat tuto drahou Eugène? Eugène byl vášnivý pro podivnou alchymii chuti - magický proces, který přeměňuje výběrové kakaové boby na luxusní čokoládu a chutné pralinky. Eugène Weiss byl synem vinaře, ale přešel do delikátního řemeslného umění nákladání s kakaovými boby a vybíral vždy jen ty s nejslibnějšími aromatickými profily (stejně je tomu i u této líbezné 100% čokoládové tabulky).
Weiss vždy experimentoval s boby různého původu jako jeho otec se svými víny, aby vytvořil nové harmonie unikátních chutí. Jeho neustálé hledání toho nejlepšího znamenalo, že se nespokojil s ničím jiným než s relativní ,,dokonalostí´´ a tak vyrobil i extrémně kvalitní produkt Le Haut Chocolat®. Jeho dílna se stala příliš stísněnou a v roce 1907 se přestěhoval do nové továrny, kde se začal soustředit na odvětví, které bylo tou dobou v Saint-Etienne teprve prozkoumáváno: Výroba luxusních tabulkových čokolád a prodej gurmánským profesionálům. Průkopník Le Haut Chocolat® tak prokázal obrovskou schopnost tvořivosti ve které firma pokračuje dodnes..
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem