Prémiová bílá Islandská 40% čokoláda s kávou a mlékem. Mletá kávová zrna dodávají této tabulce barvu mléčné čokolády.
Detailní popis produktu
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Stejně jako krémové cappuccino jen v čokoládové tabulkové formě, má tato čokoláda tóny lískových ořechů, rozinek a arašídového másla. Najdeme v ní patrné chuťové noty popcornu a vaflí na pozadí. Výroba čokolády pouze z kávových zrn byla výzvou, kterou jsme se v roce 2014 rozhodli přijmout. Spojili jsme se s našimi přáteli z Reykjavíku Roasters, kteří jsou vášnivou bandou baristů s hlubokou láskou ke kávě. Společně jsme vytvořili tuto jedinečnou směs kávy a krémové čokolády, která předčila očekávání všech.
HMOTNOST: 60 g
VYROBENO: Island
SLOŽENÍ: Kakaové máslo, bio třtinový cukr, sušené islandské mléko, kávová zrna Rainforest Alliance z Reykjavík Roasters,emulgátor(slunečnicový lecitin). Obsah kakaové sušiny 40 %.
Celkem bio: 69,7 %. IS-LIF-01
Navrženo a vyrobeno na Islandu v zařízení, které zpracovává lepek, ořechy a mléčné výrobky.
Aroma profil: Bílá čokoláda - Mletá kávová zrna dávají této tyči barvu mléčné čokolády. Chuťové tóny kávy, vaflí a popcornu dodávají čokoládě svůj charakter.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2538 kJ/611 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 40 g
z toho cukry 37 g
Vláknina: 2g
Bílkoviny 7 g
Sůl 0,3 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´
Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.
Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.
Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.
Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.