Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ottange, Mava Estate, Sambirano.
Detailní popis produktu
Další z Tria nejlepších stovek z madagascaru, umělecké dílo ze 100% kakaa, oproti základní 100% od Chocolat Madagascar jde o luxusní nejdražší řadu s gramáží 75g místo 85g. V těchto 3 nenajdeme opravdu žádnou hořkost. Nejdokonalejší je lahodná dochuť, kterou zanechává tato čokoláda v ústech dalších min. 5 minut.
Tato 100% hořká čokoláda od značky Chocolat Madagascar je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů ’Single terroiru’ Ottange, Mava Estate, na Sambiranu. Tato farma se vyznačuje bio kakaovými boby s tóny fialového a citrusového ovoce, karamelu, medu, pražených ořechů a kůže.. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu velmi podobně jako světoznámé Friis-holm tabulky z Dánska. Vyhrála zlatou medaili s mezinárodních soutěží velmi zaslouženě protože ve světě "stovek" je jistě jednou z nejlepších.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 75g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské kakaové boby. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2466kJ/596kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 29 g
Sacharidy 32 g (11g jako vláknina)
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,03 g
Odrůda kakaa: Criollo, Trinitaro
Aromatický profil: Fialové a citrusové ovoce, med, pražené ořechy, kůže
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.
Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.
Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.
Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.