42% MATCHA- Feitoria do Cacao 50g EXP

Akční cena, minimální trvanlivost 8.2022

Tato čokoláda je plodem přátelství a spolupráce mezi Chá Camélia a Feitoria do Cacao.
Po několika testech, experimentech, ochutnávkách a diskuzích, vždy se spoustou lásky a vášně, se zrodila čokoláda, která nám přináší svěžest a jemnost japonského čaje, integrovanou do euforické textury a chuti bílé čokolády.

standardní cena: 199 Kč –45 % 109 Kč 94,78 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1685
42% MATCHA- Feitoria do Cacao 50g EXP
feitoria do cacao bila matcha
Akce Expirace
199 Kč –45 %

Detailní popis produktu

Složení :
Kakaové máslo, sušené odstředěné mléko , sušené plnotučné mléko (původ: Portugalsko / Azory),
třtinový cukr a zelený čaj.

Minimální obsah kakaa : 42 %

*Může obsahovat stopy ořechů.

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie 2511/605 kJ/kcal
Tuky                      45 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 29,1 g
Sacharidy              39,6 g
    z toho cukry      32 g
Vláknina                2,7 g
Bílkoviny               8,1 g
Sůl                        0,3 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
FEITORIA DO CACAO
Ateliér CriollaS-1-4

Tomoko Suga vlevo (generální ředitel) a Sue Tavares vpravo (výrobce čokolády)

Značka FEITORIA DO CACAO vznikla po cestě na Svatý Tomáš a Princův ostrov dvěma zakladateli společnosti – Tomoko Suga a Sue Tavares. Na Svatém Tomáši a Princově ostrově jsme měli možnost navštívit několik kakaových plantáží (Roças) a kontaktovat přímo lidi, kteří kakao produkují. Při návštěvách, které jsme měli tu čest dělat, nám bylo ukázáno, jak se kakao zpracovává, až se dostane do rukou výrobců čokolády po celém světě. Nejen, že jsme se dozvěděli celý proces, ale také nám byl ukázán skromný a hořký život pěstitelů kakaa, který se v žádném případě nepodobá obrazu, jaký máme o čokoládě: sladké a bohaté. Byl to pro nás velký šok. Prostřednictvím tohoto přímého kontaktu jsme si uvědomili, jak důležité je přispět ke snížení rozdílů a ekonomických propastí mezi pěstiteli kakaa a výrobci čokolády. Proto jsme rok pečlivě studovali a absolvovali mnoho školení pro profesionální výrobce čokolády a práci s boby, prováděli jsme testy a experimenty s kakaem z různých zemí, až jsme dospěli k produktům, které se zaměřují na jedinečný a zvláštní charakter, který nám každý Terroir jednotlivých bobů může nabídnout. Respektujeme single origin povahu a věnujeme pozornost každému detailu v procesu výroby čokolády: čokoládu vyrábíme z kakaových bobů v mikrošaržích, výhradně Bean-to-Bar. Zároveň přinášíme na portugalský trh unikátní produkt, protože jsme průkopníkem v tomto druhu čokolády u nás, a přispíváme k tomu, co nás namotivovalo od začátku projektu: platíme férovou cenu, velmi nad rámec na domácím trhu, za suroviny, které používáme a přispíváme tak stejnou měrou k motivaci producentů kvalitního kakaa, jehož cena je úměrná jejich snaze a nasazení. Vyhrává tak čokoláda a také my všichni, kdo se podílíme na její tvorbě nebo ji ochutnáme.

V Portugalsku chceme změnit představu čokolády jakožto jednoduché sladkosti pro děti: je to totiž potrava od bohů a pro všechny věkové kategorie!

Od roku 2017 získávají čokolády Feitoria do Cacao mezinárodní uznání za nejprestižnější ocenění v tomto odvětví.