Akční cena, minimální trvalnivost do 28.2.2023
64% prémiová čokoláda Madagaskar Fast Dried - Friis-Holm.
Detailní popis produktu
64% kakaa. Rychle sušené boby. Lahodně krémová a silná ovocná madagaskarská čokoláda od Friis-Holm.
Většině našich zákazníků již nemusíme vysvětlovat, že Friis-Holm je výrobce čokolády v Dánsku, který získal mnoho ocenění. Jeho sláva a všechny ceny na světových finále mezinárodních čokoládových soutěží, mluví sami za sebe.
Jen málo lidí ví, že na původu kakaa velmi záleží, pokud se jich zeptáte na ulici nebudou mít ponětí o čem to mluvíte. Je za tím mnohem víc než "kakao z Peru chutná jinak než kakao z Madagaskaru". "Terroir" kakaa je také doslova cítit v každém kakau, půda a počasí..energie.. ale stejně důležité je i to, co se stane potom co kakao opustí strom: při fermentaci a sušení..
A to je přesně to, co Friis-Holm krásně ukázal, dříve ve svých "Double Turned" a "Triple Turned" čokoládách. Čokoláda ze stejného kakaa, kde se jedno kakao během fermentace otáčí 3x a druhé pouze 2x. A další duo "Rugoso" a "Rugoso Bad Fermentation", ve kterém je podle obecných pravidel "špatně" fermentováno kakao stále velmi chutné a unikátní.
Nyní jsme však ještě o krok dále ...u sušení kakaa a jeho vlivu.
Slow Dried vs Fast
Dvě čokolády vyrobené z organického kakaa z Madagaskaru (64% kakaa) s rozdílem jen v tom, jak rychle se kakao suší. Jedno rychle a druhé pomalu.
Madagaskarské kakao je tradičně známé svou ovocnou kyselostí, kde sušení jistě dělá rozdíl.
Kakao bylo při sušení vystaveno přímému slunečnímu záření na velmi krátkou dobu. Díky tomu je tato čokoláda výrazná svou kyselostí a citrusovými tóny.
V tomto ,,Fast Dried´´ ochutnáváte kyselost trochu ostřeji, Friis Holm tomu říká "frieceful lemon tones" a v Slow Dried je naopak chuť měkčí, popisovaná jako" spousta malinových tónů a příjemná kyselost ".
Celek má pěknou "kulatou" chuť v obou. Podle našeho názoru je však velmi příjemné ochutnat ten rozdíl mezi nimi. Takže Vám doporučujeme objednat si obojí. Nebo, pokud preferujete mírně ostřejší kyselost (směrem k citronu) volte právě Fast Dried.
Mikkel Friis Holm vyrábí speciální tabulky pro pokročilé milovníky čokolády. S velkou pozorností na každý krok v procesu od bobu po čokoládovou tabulku. Jeho čokolády jsou velmi drahé, jak vidíte. Ale stojí za to – pro pokročilé čokoládové fanatiky jsou jedněmi z nejvyhledávanějších na světě. V mezinárodních čokoládových cenách také drtivě bodují.
Čeho si nepochybně všimnete ihned, je struktura. Tak měkká. Friis Holm ví, jak vyrobit tabulky aby se dokonale rozpouštěli na vašem jazyku.
Friis-Holm Chocolate funguje na ideji vytvářet nejlepší čokoládu na světě - jak v chuti, tak také nejlepší pro celý svět svou udržitelností a přístupem ve všech krocích produkce.
Mikkel Friis-Holm - zakladatel značky Friis-Holm Chocolade v Dánsku, patří jednoznačně mezi špičku čokoládových alchymistů světa. Byl šéfkuchařem a studoval DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Díky svým znalostem si při výrobě Friis-Holm tabulek čaruje s dobou fermentace a výsledkem je, že téměř každá z jeho čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii. Když jednou ochutnáte, nebudete chtít nikdy přestat a pochopíte cennost této top světové značky
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: kakave boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka. Obsah kakaa min. 64 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2448 kJ/585 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 36 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0,1 g
Může obsahovat stopy mléka.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Friis-Holm Chocolate funguje na ideji vytvářet nejlepší čokoládu na světě - jak v chuti, tak také nejlepší pro celý svět svou udržitelností a přístupem ve všech krocích produkce.
Mikkel Friis-Holm - zakladatel značky Friis-Holm Chocolade v Dánsku, patří jednoznačně mezi špičku čokoládových alchymistů světa. Byl šéfkuchařem a studoval DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Díky svým znalostem si při výrobě Friis-Holm tabulek čaruje s dobou fermentace a výsledkem je, že téměř každá z jeho čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii. Když jednou ochutnáte, nebudete chtít nikdy přestat a pochopíte cennost této top světové značky.