72% Firetree s nibs, Vanuatu, Ostrov Malekula 65g

Kolekce INNOVATIONS - vytvořena za účelem objevování nových a exotických čokoládových zážitků.

72% čokoládová tabulka Firetree z nejvzácnějších kakaových bobů na ostrově Malekula ve Vanuatu. 

Křupavá kakaová sladkost kakaových bobů leží na lůžku bohaté hořké čokolády Vanuatu s nádechem vůně bílých hroznů, třešní a citronu.

199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1263
72% Firetree s nibs, Vanuatu, Ostrov Malekula 65g

Detailní popis produktu

 

Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán. To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.

V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.

 

,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´

 

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán. To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.

V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.

,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´