85% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA 85g
Luxusní 85% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná stříbrem.
Detailní popis produktu
Tmavá 85% čokoláda ze single origin kakaových bobů pocházejících výhradně z jedné oblasti - plantáže Mava, která se nachází v horním a dolním údolí na severovýchodě Madagaskaru.
Plantáž Mava byla zakoupena v roce 2015, má rozlohu 1726 hektarů, z toho 600 hektarů je určeno pro pěstování tzv. ’fine kakaa’. Plantáž je plně ve vlastnictví madagaskarské rodiny Ramanandraibe a pokrývá horní a dolní údolí Sambirano na Madagaskaru. Plantáž Mava zahrnuje 8 farem nabízejících různé terroir kakao s vlastními unikátními chuťovými profily - Ankidony, Ambalahonko, Ambohimena Nord, Ambohimena Sud, Antsamala, Maliolo, Ambodivato a Ottange. Farmáře vede Hanta Rajaonera z rodiny Ramanandraibe.
Ročně proběhnou jen 2 sklizně a chuťový profil kakaových bobů se vyznačuje tóny pražených oříšků a sušeného ovoce. Je sladký s aciditou, ale skvěle ucelený, v závěru můžete pocítit lehkou trpkost.
Plantáže MAVA jsou držiteli prestižního ocenění Cocoa of Excellence 2017 a 2019.
100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.
Mezinárodní ocenění:
- Shining Bright Awards, 2021: za pokrok a neustálé zlepšování výroby čokolády, pěstování a následnou sklizeň kakaa na Madagaskaru skupinou Ramanandraibe - Chocolaterie Robert, na plantáži MAVA malgašskými zemědělci z Grand Cru oblastí Sambirano, Vohibinany, Mananjary a Manakara
- Stříbro - Academy of Chocolate Awards, 2017
- Cocoa of Excellence Awards, 2019 - plantáž Mava
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.
Tato 85% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 12,75g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v malém jablku).
HMOTNOST: 85g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské MAVA kakaové boby, třtinový cukr. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 85 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2300 kJ/550 kcal
Tuky 43g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 27 g
z toho cukry 15 g
Vláknina: 16g
Bílkoviny 13g
Sůl 0,04 g
Odrůda kakaa: Criollo, Trinitaro
Aromatický profil: kulatá, opékané oříšky a sušené ovoce, lehká tříslovinka v dochuti
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.