BIO Tmavá 60% ECUADOR s kešu mlékem a oříšky, karamelizovaným cukrem - Karuna 60g
Mléčná tmavá čokoláda s chutí karamelu a s přidanými kešu oříšky. VEGAN
Detailní popis produktu
K vytvoření mléčných příchutí jsou použity kešu ořísky z Burkiny Faso, pražený třtinový cukr - pro dodání karamelové příchutě a špetka soli.
Tato čokoláda je vyráběna malosériovou výrobou. Na každém kroku v procesu se výrobci osobně podílí, od třídění kakaových bobů až po balení této čokolády.
Kakao Heirloom Nacional Arriba z Esmeraldas v Ekvádoru roste v oblačném lese Mache Chindul. Tato oblast je přístupná pouze lodí, protože v této odlehlé části Ekvádoru nejsou žádné silnice. Farmáři z vesnice Mono Bravo a z kmene Chachi na řece Cayapas pěstují toto limitované kakao. Na kvalitu a export dohlíží Original Beans.
Jsou použity krémové kešu oříšky z Burkiny Faso a praží se cukr, abychom získali karamelové tóny.
Původ kakaa: Původ: vesnice Mono Bravo v ekvádorské oblasti Esmeraldas. Tyto boby pěstuje, fermentuje a suší 18 farmářů v lesní rezervaci Machu Chindal.
Složení: kakaové boby*, surový třtinový cukr*, kešu ořechy (14 %), kakaové máslo*, sůl.
*z ekologického zemědělství.
Kakao min. 60 %.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 2215kj/529kcal,
Tuky: 45 g,
z toho nasycené 23 g
Sacharidy 38 g, z toho cukry 26 g
Vláknina 7 g,
Bílkoviny 9,5 g
Sůl 0,1 g.
Alergeny: obsahuje ořechy (kešu ořechy).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.
Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.