BIO 70% INDIE - Karuna 60g

70% tmavá BIO čokoláda z Indických bobů od čokolatiérů z jižního Tyrolska. Oceněná zlatem.

199 Kč 173,04 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 564
BIO 70% INDIE - Karuna 60g

Detailní popis produktu

Logo

 

,,Single origin a bean to bar´´ BIO tmavá 70% čokoláda z kakaových bobů z Indie, Kerala. Toto organické kakao se pěstuje v oblasti Udumbanoor v regionu Idukki. Společnost Goground fermentuje a suší kakao od přibližně 200 zemědělců v regionu. Vyjímečná čokoláda s vyjímečnými tóny, ve které ucítíte nuance červeného ovoce, rozinek, koření a hedvábí.

Čokoláda vyhrála zlatou medaili na AoC 2020.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb57fa392156d36

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie, Kerala. Vyrobeno: Itálie, jižní Tyrolsko.
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, raw třtinový cukr*, kakaové máslo*. *certifikované bio z ekologického zemědělství. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny min 70 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2096 kJ/501 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 44 g (z toho 5,5 g vláknina)
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,02g

Aroma profil: Tóny červeného ovoce, koření, hedvábí a rozinek.

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Logo

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.

Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Podobné produkty

Set. India 2 430x800
Akce Expirace
142 Kč
Momentálně nedostupné

Akční cena, minimální trvanlivost 30.10.2022 70% tmavá BIO čokoláda z Indických bobů od čokolatiérů z jižního Tyrolska. Oceněná zlatem.

Kód: 1337