Unikátní čokoláda s nejžhavější chilli papričkou na světě.
Detailní popis produktu
Unikátní Carolina Reaper 70% čokoláda s nejžhavějším chilli na světě. S průměrem 1 569 300 Scoville a vrchními hodnotami i přes 2 200 000 Scoville získala tato odrůda v listopadu 2013 zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Čokoláda nezná slitování, jen bolest. Určeno pouze pro opravdové gurmánské masochisty nebo jako unikátní dárek. Tato čokoláda nemá dle mnohých právo na existenci. Varovali jsme vás!
Úroveň Scoville: 10+ (1 569 300 Scoville)
Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. Obsah extrémního druhu chilli papričky s názvem Carolina Reaper v této tabulce však čaruje dle svých vlastních pravidel.
Čokoláda je oslazená raw třtinovým cukrem v množství 15g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom malém jablku). Je však jisté, že sladkost v tomto případě ani neucítíte.
Společnost ÖKO Caribe, kterou založili Gualberto Acebey Torrejon a Adriano de Jesus Rodriguez, úzce spolupracuje se 180 kakaovými farmáři. Objem exportu je na místní podmínky poměrně skromný. Stále funguje velmi dobře, protože ÖKO Caribe udržuje úzkou spolupráci s farmáři a také jim platí výrazně vyšší ceny.
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská republika - Öko Caribe
SLOŽENÍ: kakaová hmota *, raw třtinový cukr *, kakaové máslo *, chilli prášek Carolina Reaper (0,3%), bolest
* Z kontrolovaného organického pěstování. Celkový podíl organických surovin: 99,7% DE-ÖKO-003 Obsah kakaové sušiny min. 70 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2295 kJ/548 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 35 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Trinitario
Bezlepkové
veganské
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavá čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se neomezovali, nepoužíváme pouze (ale velmi často a vždy když to jde) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v kvalitě, kterou chceme. Organické je dobré, ale nemusí to nutně vždy znamenat, že je to lepší kvalita. Podobně existují určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, pouze ve velmi omezeném množství anebo vůbec v ekologické kvalitě.
I když nevytváříme vše v organické kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho pochází naše suroviny. Částečně nakupujeme kakaové boby přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od obchodníků s kakaem naší důvěry.
Spravedlivá mzda pro pěstitele kakaa je pro nás stejně důležitá jako záruka, že naši výrobci nepovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto buď pocházejí ze spravedlivého obchodu fair trade, nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši obchodníci s kakaem nám zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce. Pokud to jde, přesvědčíme se vždy na místě, že tyto záruky dodržují.
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také rádi tvořili a tvoříme nové chuťové zážitky: např. tmavá čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s ušlechtilým růžovým olejem či rakytníkovo-jogurtová tabulka jasně dokazují, co je možné dělat čokoládou.
Naše německé čokolády se vyznačují zkrátka rozmanitými chutěmi exotických i originálních příměsí.
Georgia Ramon založil na jaře roku 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann v okrese Oberkassel v Bonnu. V jejich obchodě byla také malá kavárna s integrovanou výrobou.