Millésime
Millésime Chocolat se nachází v belgickém Liège a je jedním z mála výrobců „Bean-to-Bar“ čokolády v Belgii. Vyrábíme výhradně čerstvou, řemeslnou čokoládu, z terroiru s přesnou geografií (Terroir je takový souhrnný vliv zejména přírodních podmínek konkrétního místa na zde pěstované rostliny, že vzniká jedinečný a nezaměnitelný zemědělský produkt. Jde svým způsobem o ,,genius loci´´ daného místa) a proto velmi omezenou!
Chceme zdůraznit práci a vliv přírody na suroviny, jejichž příchutě se rok od roku, sklizeň od sklizně mění, při zachování charakteristik každého regionu nebo každé země. Náš přístup je pracovat pouze s boby z výjimečných plantáží a terroirů. Nemícháme sklizně, terroiry ani ročníky. Naše boby pocházejí ze stromů respektujících genetiku předků kakaovníků.
Řemeslní výrobci čokolády jako Millésime vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem